Állatok Világnapja

2023.09.21. 14:37

Az állatvédelem fontosságáról tartottak előadást

Az Állatok Világnapja alkalmából 2023. szeptember 20. és október 20-a között iskolai tanórákon, valamint a felnőtt lakosság körében tart állatvédelemmel kapcsolatos előadásokat a rendőrség.

Teol.hu

Fotó: police.hu

A sorozat kezdéseként a Dombóvári Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda nagycsoportosainak tartottak előadást a helyi rendőrök, tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A gyerekek hallhattak többek között Assisi Szent Ferencről, az állatok védőszentjéről. Az előadásában szó volt a házi- és vadon élő állatokról, a háziállatok gondozásáról. Szó esett a helyes kutyasétáltatásról, arról, hogy hogyan közelítsük meg a kutyákat, mit tegyünk, ha ránk támad az állat.

Az előadás során a gyerekek az állatkerti állatokról és azok gondozásáról is hallhattak, végül játékkal zárult a program.

A második napon három előadást tartottak az egyenruhások a Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola alsó tagozatos diákjai részére, melyen 6 osztály vett részt. Az előadáson szó volt az Állatok Világnapja jelentőségéről, a háziállatok etetéséről, gondozásáról, kiegészítve a kutya tartására vonatkozó szabályok ismertetésével.  Az előadáson Wiesner Rita, a HELP Dombóvári Egyesület elnöke is jelen volt, aki az ivartalanítás fontosságáról és a gyepmesteri telepen élő állatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában