Tárgyalás

2023.09.20. 15:46

Terhessége alatt is prostitúcióra kényszerítették a kiszolgáltatott nőt

Kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket használt ki, és kényszerített prostitúcióra az a bűnözőpáros, akiknek az ügyében a napokban folytatódott a tárgyalás a Szekszárdi Törvényszéken.

Révészné Hanol Erzsébet

A kép illusztráció.

Kizsákmányolt, prostitúcióra kényszerített, bántalmazott, megvert szerencsétlen sorsú nőket az a férfi és nő, akiket emberkereskedelemmel és más bűncselekményekkel vádolnak. A Szekszárdi Törvényszéken tanúk és a vádlottak meghallgatásával folytatódott az ügy tárgyalása ezen a héten. Dr. Bajusz János sajtótitkár elmondta, hogy a vádlottak élettársak voltak, és 2017 elejétől az év novemberéig egy Baján bérelt lakásban prostitúciós tevékenység végzésére kényszerítettek egy munkahellyel, jövedelemmel, vagyonnal, családi kötelékekkel nem rendelkező nőt, bántalmazással és megveréssel fenyegetve őt. A sértettnek naponta akár 10-20 férfivendéget is fogadnia kellett.

Annak érdekében, hogy jobban bírja a munkát, I. rendű vádlott 2017 novemberében több alkalommal fehér állagú, kábító hatású anyagot adott át neki azzal, hogy azt az orrán keresztül szívja fel. A nőnek végül sikerült elszöknie. Az addig tartó körülbelül 11 hónap alatt az I. rendű vádlott legalább közel 5 millió forint bevételre tett szert a prostitúciós tevékenységből származóan.

A másik sértett román állampolgár, iskolázatlan, írni-olvasni, számolni nem tud, személyi adataival nincs tisztában, a pénzt nem ismeri. Enyhe fokban értelmi fogyatékos, nagyon könnyen befolyásolható személyiség. I. rendű és II. rendű vádlottak legalább két éven keresztül, 2020 augusztusáig bántalmazással és fenyegetéssel arra kényszerítették, hogy rendszeres prostitúciós tevékenységet végezzen. 2018 őszén a sértett jelezte az I. rendű vádlottnak, hogy a terhessége miatt nem akarja folytatni a munkát, el akar menni, mire a férfi megverte, megrúgta. A sértett vérezni kezdett, mentőt hívtak hozzá, majd a szekszárdi kórházban világra hozta fiúgyermekét. A sértett a kórházból az újszülöttet nem vihette el, őt azonban a vádlottak visszavitték magukhoz.

A sértett később ismét teherbe esett, de ez idő alatt is végig fogadnia kellett a férfiakat. Potenciális életveszély miatt 2020. szeptember 8-án hajnalban sürgős császármetszésre került sor, melynek során a sértettnek lánygyermeke született. Ezt követően a kórházban tett feljelentést. A sértett prostitúciós tevékenységéből származóan I. rendű vádlott legalább 5 millió forint bevételre tett szert.

Az ügyben jövő héten várható ítélet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában