Szír migráns terítette a csempészcigit

2023.11.28. 11:03

Magyarországi tartózkodását bűncselekmények elkövetéséből finanszírozta

Éppen egy Fejér vármegyei településre tartott a csempészáruval a szír férfi, amikor a NAV kommandósai rajtaütöttek. Magyar állampolgárságú cinkostársával közösen több, mint 8 millió forint értékű illegális dohánytermékkel próbálkoztak az illegális piacról hasznot húzni, tájékoztatta portálunkat Tóth Gergő sajtóreferens.

Mauthner Ilona

Keresőkutyák segítenek a cigaretta vagy a drog felkutatásában. Fotó: MW

A szír állampolgár igyekezett ellenszegülni a pénzügyőri utasításnak, amikor a NAV Merkur bevetési egysége meglepte a csempészeket egy Fejér vármegyei ingatlan udvarán. A szír illegális bevándorlónak magyarországi valós lakcíme nincs, tényleges tartózkodási helyét a hatóság előtt titkolta. A nyomozás adatai alapján legális jövedelemmel nem rendelkezik, a gyanú szerint magyarországi tartózkodását bűncselekmények elkövetéséből finanszírozta.

A cigarettát átvevő férfinél tartott kutatás során a NAV pénzügyi nyomozói - az illegális jövedéki termékeken kívül - több, mint 250 flakon értékesítésre szánt hamis mosószert is találtak.

A nyomozók a két elkövetőt pénzmosás bűntett és iparjogvédelmi jogok megsértése elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A szír állampolgárt a nyomozó hatóság a kihallgatást követően őrizetbe vette, a Tatabányai Járásbíróság elrendelte a letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában