Otthoni biznisz

2023.11.29. 09:53

Tekerve és ömlesztve is árulta a biofüvet a szekszárdi férfi

Lakásán árulta a biofüvet egy szekszárdi férfi – tudtuk meg a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól.

Teol.hu
Forrás: police.hu

Hivatalból indult eljárás 2022 januárjában a Szekszárdi Rendőrkapitányságon egy akkor 21 éves helyi férfi ellen, aki a gyanú szerint hosszabb ideje, folyamatosan ellátta Zennel a környékről, de akár távolabbi településekről érkező vásárlóit is.

A beszerzett bizonyítékok alapján a szekszárdi nyomozók 2022 júniusában fogták el a dílert, gyanúsítottként kihallgatták, majd kutatást tartottak a lakásán. Több kábítószergyanús anyagot, növényi törmeléket és digitális mérleget, csomagolóanyagot is lefoglaltak. A fiatalember először tagadta bűnösségét, később részben beismerő vallomást tett. A bíróság letartóztatta, majd 2023 októberében bűnügyi felügyeletét rendelte el.

Mint kiderült, a vásárlók nyilvános fülkéből hívták, vagy Messenger üzenetet küldtek, ha újabb adag biofűre volt szükségük. A kereskedő „taxival” járt a 70 kilométerre lévő beszerzési helyre. Ezután a lakásán összekeverte a szintetikus kannabinoid tartalmú anyagot dohánnyal, és megsodorva vagy kis papírfecnikbe gyűrve, csomagokban árulta.

Forrás: police.hu

A cigarettát 1000 forintért adta szálanként. A vásárlók közül akadt, aki saját bevallása szerint az elmúlt másfél évben közel négy kilogramm herbált vásárolt, megközelítőleg négymillió forintért. Több fogyasztó elmondta, hogy rendszeresen, akár heti 3-4 alkalommal is felkereste az idő közben lekapcsolt férfit.

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejezték az ügy vizsgálatát, és az iratokat a napokban az Ügyészségnek adták át. A meggyanúsított férfinak jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt kell felelnie.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában