Brutális

2023.11.21. 15:52

Vérző fejjel sorsára hagyták a férfit, meghalt

Pénzügyi vita vezetett halált okozó testi sértéshez. A két férfinek a bíróság előtt kell felelnie, miután brutálisan bántalmazták azt, akinél szívességből lakhattak.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció: Shutterstock

Az I. rendű vádlott beismerő vallomást tett, a II. rendű azonban nem, és a tárgyaláshoz való jogától sem állt el a Szekszárdi Törvényszéken tartott keddi előkészítő ülésén, amelyet halált okozó testi sértés bűntette ügyében tartottak. Az ügy részleteiről dr. Bajusz János sajtótitkár adott tájékoztatást.

Elmondta, hogy a II. rendű vádlott 2022 februárja, az I. rendű pedig 2022 májusa óta szívességi használóként lakott együtt életvitelszerűen a sértettel, annak Tamásiban található tanyájában. Ez idő alatt a két férfi többször bántalmazta az alkoholbeteg sértettet.

A férfi 2022. július 3-án 21 óra körül Tamásiban, a Fő utca és a Vágóhíd utca kereszteződésénél lévő parkban tartózkodott ittas állapotban. A park központi részén található egy betonszobor. A szintén ittas állapotban lévő I. rendű és II. rendű vádlottak a szobor közelében találkoztak a sértettel, akin II. rendű vádlott számon kérte, hogy miért lopott el tőle 10 ezer forintot.

A vita során a vádlottak közösen bántalmazták a sértettet, II. rendű vádlott legalább két alkalommal arcon ütötte, majd I. rendű vádlott is többször megütötte. I. rendű vádlott a bántalmazástól földre került sértett fejét a szobor előtti virágágyásban több alkalommal, nagy erővel megrúgta, illetve cipőtalpával rátaposott.

A vádlottak ezután a láthatóan vérző, fejsérüléseket szenvedett, magatehetetlen sértettet magára hagyták, és aludni tértek annak házába. Másnap reggel a vádlottak visszamentek a parkba, ahol a sértett továbbra is magatehetetlenül feküdt a földön, de ekkor sem nyújtottak neki segítséget. A férfit végül kórházba szállítottak, ahol a szakszerű kezelések és beavatkozások ellenére 2022. augusztus 27-án elhunyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában