Vádirat

2023.12.01. 09:14

Arcon köpte és megütötte a motoros az autóst Szekszárdon

A Szekszárdi Járási Ügyészség garázdaság vétsége, könnyű testi sértés vétsége, és tettleges becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy 36 éves bajai férfi ellen – tudtuk meg a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

Teol.hu
Angry,Motorcyclist,Knocking,With,Fist,In,Leather,Glove,In,Car
Képünk illusztráció
Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott 2023. június 28-án 14 óra körül Szekszárdon az egyik körforgalomban közlekedett motorkerékpárral, mögötte ülve vele utazott az élettársa. A körforgalomba érve a vádlott bal oldalról megelőzte a körforgalomba személygépkocsival szintén behajtó, ott szabályosan közlekedő sértett férfi által vezetett autót.

A szabálytalan és veszélyes közlekedési szituáció miatt a sértett a gépkocsijával hangjelzést adott, dudált. A vádlott, aki eddigre befejezte az előzést, szándékosan lassan haladt a sértett autója előtt, majd a motorkerékpárján hátrafordulva kézzel sértő módon mutogatott az autós felé.

A körforgalomból kiérve az úgynevezett elkerülő úton a vádlott és a sértett egymás mellett haladtak tovább, melynek során egymással szóváltásba kerültek, majd az úttesttel párhuzamos kerékpárútnál mindketten megálltak. Mire azonban a sértett az autójából kiszállt, a vádlott már agresszíven, ökölbe szorított kezeit maga elé tartva közeledett felé, hangos kiabálás és káromkodás közepette.

A sértett a karjait a teste mellett tartva jelezte, hogy neki nem áll szándékában verekedni. Ennek ellenére a vádlott továbbra is azt hajtogatva ment felé, hogy „Gyere, gyere!”, majd odaérve arcon köpte a sértettet és visszaindult a motorkerékpárhoz.

A sértett meg akarta nézni a motor rendszámát, ezért követni kezdte a vádlottat, aki hirtelen visszafordulva két kézzel több alkalommal meglökte a sértettet a mellkasánál, és ismét leköpte. A sértett ekkor védekezésként megpróbálta eltolni magától a vádlottat, aki azonban erre jobb öklével egy alkalommal arcon ütötte a sértettet. Az ütés a sértett bal szemét és az orrát találta el, amitől könnyű sérülést szenvedett. Végül a vádlott visszafutott a motorjához és elhajtott a helyszínről.

A vádlott erőszakos és kihívóan közösségellenes magatartása a közlekedőkben és az utcán tartózkodókban megbotránkozást és riadalmat keltett. A sértett a nyomozás során joghatályos magánindítványt terjesztett elő.

A vádlottal szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben halmazati büntetésül pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában