Internetes csalás

2023.12.11. 09:00

Előre utalta a pénzt a traktorra, az eladóról azóta semmi hír

Az internetes piactereken a valós eladók mellett rengeteg csaló is jelen van.

Teol.hu

Forrás: Northfoto

Eddig több aktát sikerült a tolnai rendőröknek lezárni, esetenként több tíz, de akár 100-nál is több becsapott vásárló ügyében – írja közleményében a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Ezekben az esetekben szinte kivétel nélkül szabálysértési értékben történtek az utalások egy-egy termék megvásárlásakor.

Legutóbb két férfit csaptak be ismeretlenek. Egyikük a Bonyhádi Rendőrkapitányságon tett feljelentést, mert internetes hirdetés alapján villástargoncát szeretett volna vásárolni, de a kifizettet árut nem kapta meg. A kiszemelt gép árát és a szállítás összegét – 600 ezer forintot – előre elutalta, mert vakon megbízott a magát telefonban rendőrnek beállító eladóban. Azóta az árus elérhetetlen, se gép, se pénz. A másik férfi Dombóváron tett feljelentést, ő egy kistraktort szeretett volna megvenni. A magát kamionosnak mondó eladó három alkalommal kért különböző összegeket előlegre, illetve a menet közben lerobbant kanionja javíttatása céljából. A jóhiszemű vásárlót az azóta elérhetetlen eladó 439 ezer forinttal rövidítette meg.

Online vásárlás esetén is mindig legyünk óvatosak, elővigyázatosak és körültekintők!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában