Lezárt akta

2023.12.05. 08:37

Több mint száz gyanútlan ember esett a bűnöző páros áldozatául

Befejezték az eljárást a tamási nyomozók annak a tápiógyörgyei párnak az ügyében, amely online hirdetéseivel száz gyanútlan vásárlót ejtett tévedésbe.

Teol.hu

Képünk illusztráció

Egy Páriban lakó nő tett feljelentést a Tamási Rendőrkapitányságon 2022 májusában ismeretlen tettes ellen, aki becsapta: egy online piactéren eladásra kínált márkás gyerekjátékokat, mint kiderült, kamuprofil mögé bújva. Az előre kialkudott vételárat elutaltatta a megadott számlaszámra, de az árut nem küldte, az árát nem adta vissza, és végül elérhetetlenné vált. A csalással a feljelentőnek 13 600 forint kára keletkezett – tájékoztatott kedden a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A tamási nyomozók széles körű adatgyűjtésbe kezdtek, mely során eljutottak egy Tápiógyörgyén élő nőhöz. A lakásán tartott kutatást követően gyanúsítottként hallgatták ki. A nő beismerő vallomást tett, elmondta, hogy soha nem rendelkezett a meghirdetett tárgyakkal, ruhákkal. A beszerzett bizonyítékok alapján az akkor 25 éves nő és 33 éves élettársa több számlát is nyitott, majd együtt csapták be a vásárlókat és vették fel a csalárdul megszerzett összegeket. A férfi a számlák nyitásában és a pénzfelvételekben segédkezett. 

Mivel a páros országszerte károsított meg embereket, országos koordináció keretében kutatták fel a sértetteket. 2021 decembere és 2023 márciusa között legalább száz esetben csaptak be hirdetéseikre jelentkező vásárlókat. Főként gyermekruha csomagok, gyermekjátékok szerepeltek a hirdetésekben, de néhányszor mobiltelefon vagy márkás női ruha volt a csali. A csalók másfél millió forint bevételre tettek szert. Üzletszerűen elkövetett csalás vétség miatt kell felelniük.

A nyomozók az eljárást befejezték, és az iratokat a napokban megküldték az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában