Tűzesethez riasztottak

2024.01.15. 12:44

Egyre több kémény okoz gondot

Szinte nincs hét, hogy ne okozna gondot kéménytűz vármegyénk valamelyik településén. Az elmúlt hétvégén ismét nőtt az ilyen esetek száma.

Révészné Hanol Erzsébet

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Több, a fűtéssel összefüggésbe hozható tűzesethez riasztották az elmúlt hétvégén vármegyénk tűzoltóit. Köves Péter, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy pénteken délelőtt Csibrákon egy lakóház kéményében kátrány és korom izzott. A tűzesethez a dombóvári hivatásos és kurdi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a padlástérben megbontották a födémet, majd átvizsgálták az égéstermék-elvezetőt és annak környezetét. A fűtés más módon megoldott, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Szintén pénteken, Bátaszéken meggyulladt a korom egy lakóház kéményében. A tűzhöz a bátaszéki önkormányzati tűzoltók vonultak, akik a kéményt részlegesen kitisztították, továbbá felhívták a lakók figyelmét, hogy az a továbbiakban nem használható. Az ingatlan két felnőtt lakója lakosságvédelmi intézkedés során, a településen élő rokonokhoz költözött.

Dombóváron, egy Fehérvári József utcai családi házban pedig bejelzett a szén-monoxid-érzékelő pénteken este. A jelzés idején egy vegyestüzelésű kazán üzemelt az otthonban. A nem megfelelő huzat miatt a kazán távozó égésterméke a kéményből visszaszivárgott a lakótérbe. A műszaki mentés helyszínére a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik a kémény nem megfelelő állapota miatt megtiltották a fatüzelésű fűtőberendezés használatát, amíg a kéményseprők el nem végzik a műszaki vizsgálatot. A házban más fűtési lehetőség nem volt biztosított, ezért az ingatlan három felnőtt lakója ideiglenesen a rokonokhoz költözött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában