Letartóztatásban

2024.01.23. 18:00

Vesztegetéssel gyanúsítják a szekszárdi szociális intézmények igazgatóját

Vesztegetéssel gyanúsítják az egyik szekszárdi önkormányzati fenntartású intézmény vezetőjét. Úgy tudni, a szekszárdi szociális intézmények igazgatójáról van szó, aki ellenszolgáltatást, készpénzt vagy alapítványi számlára való utalást kért, illetve fogadott el idős emberek hozzátartozóitól szociális otthonban való elhelyezésért.

Révészné Hanol Erzsébet

Vesztegetéssel gyanúsítják a szekszárdi szociális intézmények igazgatóját. Megkeresésünkre dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség szóvivője annyit erősített meg, hogy vesztegetés bűntette miatt nyomozást folytat a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság, és az ügynek jelenleg négy gyanúsítottja van.

Vesztegetéssel gyanúsítják a szekszárdi szociális intézmények igazgatóját. A kép illusztráció.
Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Egyiküket a vesztegetés úgynevezett passzív formájával gyanúsítják, vagyis azzal, hogy pénzt fogadott el, a másik három gyanúsított pedig különböző összegeket ajánlott fel, adott át.

Vesztegetéssel gyanúsítják a szekszárdi intézmény vezetőjét

A vesztegetés passzív formájával gyanúsított személyt 2023. december 13-án őrizetbe vették, majd 15-én letartóztatták. A letartóztatást a nyomozási bíró egy hónapra rendelte el, aztán azt az ügyészség indítványára az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb három hónapra, 2024. április 15-ig hosszabbította meg. Dr. Kiss Yvette kérdésünkre annyit mondott, hogy egy önkormányzati fenntartású intézmény vezetője van letartóztatásban, a nyomozás érdekében azonban további részletekkel nem szolgálhat.

Jogellenesen ellenszolgáltatást, készpénzt vagy alapítványi számlára való utalást kért

Dr. Bajusz Jánostól, a Szekszárdi Törvényszék sajtótitkárától megtudtuk, hogy az alapos gyanú szerint a letartóztatásban lévő gyanúsított jogellenesen ellenszolgáltatást, készpénzt vagy alapítványi számlára való utalást kért, illetve fogadott el idős emberek hozzátartozóitól szociális otthonban való elhelyezésért, annak ellenére, hogy a felvételért térítési díjat nem kell fizetni. A letartóztatás meghosszabbításának különös oka a bizonyítás akadályozása, megnehezítése veszélyének megelőzése, vagyis az, hogy a gyanúsított ne tudjon jogellenesen befolyásolni olyan személyeket, akik érintettek lehetnek az ügyben, így például a nyomozás során felderítendő, vesztegetőként szóba jöhető további személyeket. Az elsőfokú végzés nem vált véglegessé, ellene fellebbezésnek van helye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában