Büszkeség

2024.02.11. 10:00

A gyönki önkéntes tűzoltókra is számíthat a lakosság

Eseménydús hónapokat tudhat maga mögött a Gyönki Önkéntes Tűzoltó Egyesület – adta hírül Téli Róbert, a gyönki önkéntes tűzoltók parancsnoka.

Teol.hu

A gyönki önkéntes tűzoltókra is számíthat a lakosság

Forrás: Gyönk ÖTE archívum

Az előző évekhez képest gyakrabban érkezett riasztás a gyönki önkéntesekhez. December elején Diósberénybe, a mentőszolgálat kérésére vonultak a város önkéntesei, ahol egy mozgásképtelen lakóhoz segítettek bejutni. December 6-án éjjel, illetve 7-én hajnalban a havazás és a fagy következtében több kidőlt fa is forgalmi akadályt képezett.

Diósberényben, Miszlán és Keszőhidegkúton is motoros láncfűrészek segítségével távolították el a kidőlt fákat, leszakadt faágakat, tették ismét járhatóvá az érintett utakat. Karácsonykor a város határában egy árokba csúszott személyautóhoz vonultak az önkéntes egységek, akik áramtalanították a járművet, majd később a kiemelésében nyújtottak segítséget.

Január 20-án egy elektromos elosztó miatt keletkezett tűzesetet számoltak fel helyben, az Erdősor utcában. Másnap ismét a mentőszolgálat kérésére vonultak az önkéntesek, míg január 27-én kéményben lerakódott korom izzott Szakadáton. A tamási önkormányzati tűzoltókkal kiegészülve a gyönki önkéntesek felügyelték az izzást és megakadályozták, hogy a tűz a lakóházban komolyabb károkat tegyen.

A parancsnokot büszkeséggel tölti el, hogy a bajban a 112-es központi segélyhívó tárcsázását követően a gyönki önkéntes tűzoltókra is számíthatnak Gyönk lakosai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában