Police Medic képzés Szekszárdon

2024.02.12. 11:40

A képzés célja: a rendőrök felkészítése életveszélyes helyzetek felismerésére, elhárítására

Az utóbbi hetekben a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársait képezték arra, hogy baj esetén bárkin segíteni tudjanak – tudtuk meg a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

Teol.hu

Forrás: police.hu

A Police Medic képzés már több mint 10 éve indult el először helyi kezdeményezésként Baranya vármegyében. Az évek elteltével egyre többen csatlakoztak a programhoz. Már lassan hat éve, hogy a Tolna vármegyei rendőrök is el kezdték elsajátítani a Police Medic alapjait.

De mi is az a Police Medic? A képzés célja, hogy a rendőröket felkészítse az életveszélyes helyzetek felismerésére és elhárítására akár intézkedés közben is. A legfontosabb cél, hogy az alapvető életmentési és elsősegélynyújtási technikákat elsajátítsák. Az oktatás során az elméleti- és alap gyakorlati képzést követően a résztvevők valósághű szituációs helyzetekben gyakorolhatják az elsajátított tudásukat.

Az elmúlt években már több tucatnyi rendőr szerezte meg a Police Medic képzés nyújtotta tudást. A rendőröknek néhány hónapja már nem kell Baranyába utazni, hogy tanuljanak, mert már Tolnában is vannak képzett Police Medic instruktorok, akik helyben oktatják őket.

Az elmúlt hetekben Máthé Zoltán r. százados, a Szekszárdi Rendőrkapitányság instruktora adta át az általa korábban megszerzett tudást. A képzés sikerét mutatja, hogy az egyenruhások közül egyre többen jelentkeznek, hogy megtanulják az alapvető elsősegélynyújtási fogásokat a gyakorlatban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában