Letartóztatásban

2024.02.19. 10:20

Alufólia pakkokba porciózta a kristályt a kábítószerkereskedő

A Szekszárdi Járási Ügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a Szekszárdon kábítószerrel kereskedő 30 éves férfi letartóztatását.

Teol.hu

Letartóztatásban a kábítószerkereskedő

Forrás: police.hu

Az eddigi adatok szerint a gyanúsított 2023. év szeptemberétől legalább 16 alkalommal értékesített kristálynak nevezett kábítószert egy bonyhádi férfinek. Az eladásokra Szekszárd város több pontján, közterületeken került sor, derült ki a Tolna Vármegyei Főügyészség közleményéből.

2024. február 12-én a nyomozó hatóság tagjai azt követően fogták el a gyanúsítottat, amikor ugyanennek a vevőjének egy társasház előtti parkolóban adott el alufóliába csomagolt kábítószert 10.000 forintért. Ekkor a gyanúsítottnál volt még további 7 csomag, alufóliába kiporciózott, eladásra előkészített fehér kristályos anyag, továbbá a lakásán tartott kutatás során is kábítószergyanús anyagokat találtak.

A gyanúsított büntetett előéletű, és a mostani bűncselekmény elkövetésének idején is több büntetőeljárás folyik ellene, amely körülmény nem tartotta őt vissza az újabb bűncselekmény elkövetésétől. A férfi őrizetbe vételét követően a járási ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, mivel álláspontja szerint annak mind az általános, mind a különös törvényi feltételei fennállnak, mégpedig elsődlegesen a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye.

A járásbíróság nyomozási bírája a járási ügyészség indítványával mindenben egyetértve annak helyt adott, és egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Az ügyben 2024. február 13. napján a rendőrség kiadott fotókat is tartalmazó közleményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában