Vádemelés

2024.02.01. 10:30

Azt hazudta a rendőröknek, hogy a fia combon lőtte

Egy gázpisztoly is előkerült egy családi vita során, és bár eldördült egy lövés, az nem ember felé irányult. Az apa mégis ezt állította, most hamis vád miatt kell felelnie.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció: Getty Images

Azt hazudta a rendőröknek egy férfi, hogy a fia combon lőtte. Hamis vád bűntette miatt most neki kell felelnie. 

Elfajult a családi vita

Dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta, hogy a vádirat szerint 2023 nyarán a 69 éves vádlott ittas állapotban szóváltásba keveredett a feleségével és a fiával az otthonukban. A vita odáig fajult, hogy a vádlott fia a saját gázriasztó fegyverével, egy alkalommal a padló irányába lőtt. Ezt követően a vádlott telefonon felhívta a rendőrséget, és intézkedést kért a családi vita miatt.

Hamisan vádolta meg saját fiát

A helyszínre érkező rendőrnek a férfi valótlanul azt állította, hogy fia közelről combon lőtte a pisztollyal, ami miatt megsérült. Ennek alátámasztására sérülésként egy korábbi sebesülést mutatott az intézkedő rendőrnek. Egyúttal magánindítványt is előterjesztette a fiával szemben könnyű testi sértés miatt. Az eset összes körülményét mérlegelve végül a hamis vád alapján a vádlott fia ellen nem indult eljárás.

A vádlott valótlan nyilatkozatával a fiát könnyű testi sértés vétségével, azaz bűncselekmény elkövetésével vádolta meg hamisan, ezért a Szekszárdi Járási Ügyészség vádat emelt ellene. A büntetlen előéletű férfival szemben pénzbüntetés kiszabását szorgalmazzák a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában