Közlekedés

2024.02.02. 10:17

Elcsodálkozott a 6-os úton menet közben bemért gyorshajtó

Két autós is jóval átlépte a sebességhatárt csütörtökön Tolna vármegye útjain – tájékoztatott pénteken a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Teol.hu

Fotó: Makovics Kornél

Mint azt írták, február első napján a vármegyei forgalomellenőrzők – a szokásos módon – közúti ellenőrzést végeztek. A nap folyamán a forgalomban figyelték a szabályszegőket, továbbá menet közben is mérték az autósok sebességét is. 

Fotó: Police.hu

Már délelőtt több olyan sofőrrel találkoztak, akik a megengedett 90 kilométer/órás sebességnél jóval gyorsabban közlekedtek.

Nem tudta, hogy menet közben is mérnek sebességet

Az 56-os számú főút 8-as kilométerszelvényében kapták lencsevégre az első autóst, aki 143 km/órás sebességgel haladt. A sofőr „jutalma” négy közlekedési pont és 78.000 forint közigazgatási bírság lett.

Nem sokkal később már a 65-ös főúton végeztek ellenőrzést, mely során egy autós egy emelkedőn 154 km/órás sebességgel távolodott tőlük. Az egyenruhások a gyorshajtó után eredtek. Megállítását követően csodálkozva mondta a rendőröknek, nem is tudta, hogy Magyarországon is mérnek sebességet menet közben.

Fotó: Police.hu

 Az emelkedőn gyorsuló autósnak 117 ezer forint bírságot kell fizetnie, és hat közlekedési büntető pontot is feljegyeztek neki.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában