Megfáradt

2024.02.08. 12:42

Olyan részeg volt a sofőr, hogy elaludt igazoltatás közben

Annyira részeg volt, hogy az intézkedés végén elaludt az az 53 éves sofőr, akit a dombóvári rendőrök állítottak meg Csikóstőttősön egy közúti ellenőrzésen.

Teol.hu

A rendőrségi intézkedés közben aludt el a részeg sofőr (Illusztráció: MW)

Megállításos sebesség-ellenőrzést folytattak a dombóvári rendőrök 2024. február 7-én Csikóstőttősön, közölte a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A traffipaxot kezelő rendőr jelezte társainak, hogy egy autó nem gyorsan ugyan, de bizonytalanul halad a Szabadság utcán, és a sofőr nem használja a biztonsági övét sem.

Az egyenruhások megállították a kocsit, melyet egy 53 éves helyi lakos vezetett. A férfin jól látszott, hogy nincs vezetésre képes állapotban. Megszondáztatták, a műszer nagyon magas értéket mutatott. A férfi maga mondta el a rendőröknek, hogy indulás előtt nem sokkal körülbelül fél liter vodkát ivott meg. A sofőrtől hiteles mérőeszközzel is mintákat vettek, mely igazolta az ittasságot. 

Az intézkedés végén már az iratokat töltötték ki, amikor még a sokat látott járőröknek is tudott meglepetést okozni a sofőr. A férfi előbb leült a kocsija mellé a földre, majd eldőlt, és elaludt. Az egyenruhások nem tudták felkelteni, így azonnal mentőt hívtak hozzá, végül kórházba is szállították.

A csikóstőttősi férfival szemben ittas járművezetés miatt büntető-, míg a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt közigazgatási hatósági eljárást indítottak. A sofőr feltehetően több hónapig nem ülhet újra a volán mögé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában