A Nemzetközi Polgári Védelem Napja

2024.03.01. 13:35

Az életük kockáztatásával is védték a lakosságot

Saját székhelyén tartott ünnepi megemlékezést a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és mindhárom helyi szerve a naptári tavasz első napján.

Teol.hu

A katasztrófavédelem munkatársai március elsején a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezésében emlékeztek meg a Nemzetközi Polgári Védelem Napjáról.  Ezen a napon azokra az elődeinkre emlékezünk, akik a polgári védelem területén tevékenykedtek, és a legszörnyűbb körülmények között is dolgoztak és tettek meg mindent a lakosság védelméért, akár az életük kockáztatásával is.

Fotó: Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ünnepi beszédében Kiss János Róbert tűzoltó alezredes, a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője egy rövid történelmi áttekintésben ismertette a magyar királyi honvédelmi miniszter 1917-ben kiadott rendeletét, amelyben intézkedtek a légi figyelő és riasztószolgálat megszervezésére. Az alezredes említést tett az 1937. december 5-én megalakult Légoltalmi Ligáról, valamint azokról az emberekről, akik a múltban és a jelenben is önként vagy hivatásból tevékenykednek az állampolgárok biztonsága érdekében. A visszatekintés zárásaként napjaink polgári védelem feladatait mutatta be a felügyelő, a lakosság sebezhetőségére összpontosító veszélyelhárítási tervezés jelentőségére fókuszálva.

Fotó: Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A megemlékezésen Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, vármegyei katasztrófavédelmi igazgató Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató születésnapi jókívánságait tolmácsolta Tóth Gábor tűzoltó törzsőrmester és Schellenberger Gábor tűzoltó főtörzsőrmester, a szekszárdi és a dombóvári készenléti állomány tagjainak. 

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere 20 év szolgálati időt követően szolgálati jelet adományozott Breining József tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjének, amely elismerést szintén a dandártábornok ismertetett a katasztrófavédelem Tolna vármegyei állományával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában