Szerencséje volt

2024.03.17. 08:00

Kis híján kisöpörték egy Tolna vármegyei nő bankszámláját

Nem sokon múlt, hogy internetes csalók kisöpörjék egy a vármegyében élő nő bankszámláját – tájékoztatott a Tolna Vámegyei Rendőr-főkapitányság.

Teol.hu

Illusztráció: Getty Images

A tájékoztatás szerint a nő egy terméket hirdetett meg az egyik internetes piactéren, s nagy meglepetésére negyedórán belül jelentkezett is egy érdeklődő. A „vevő” nagyon készséges volt, és azt kérte, hogy a kínált terméket egy csomagküldő szolgáltatóval küldje el részére az eladó. Kisvártatva küldte is a linket, ahol mindenféle adatot kellett megadni. 

Az eladó óvatlan volt, válaszolt a kérdésekre, kiadta bankkártyaadatait, közte a CVC-kódját, ezzel szabad utat engedve a csalóknak. Később kapott több üzenetet is ellenőrző kódokkal, de, mint mondta, a gondviselésnek köszönhetően egyéb dolga akadt, így túllépte az időkorlátot. Ez persze csak később derült ki. Hideg zuhanyként érte, amikor hívta a banki szolgáltató, hogy zárolták a számláját. Észlelték ugyanis, hogy idegen eszközről lépett be valaki, és a vásárlási limitet átállította korlátlanra.

A „kedves vevő” még másnap is sérelmezte, hogy nem érkezett meg a jóváhagyó kód.

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kéri, hogy sem telefonon, sem ismeretlentől kapott linken keresztül ne adják ki személyes adataikat, bankkártyájuk számát, lejárati idejét és CVC-kódját!

Mint azt nemrég megírtuk, a közelmúltban több feljelentést tettek Tolnában internetes csalások miatt, de az úgynevezett „unokázós csalók is visszatértek”.

Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában