Jogerős

2024.03.17. 14:36

Megerőszakolni nem tudta, hát kirabolta a nőt

A Szekszárdi Törvényszék helyben hagyta az elsőfokon eljáró bíróság ítéletét, így 3 év börtön és 3 év közügyektől eltiltás vár arra a fiatalemberre, akit szexuális erőszak bűntettének kísérletével és rablással vádoltak meg.

Révészné Hanol Erzsébet

Jogerős ítélet született annak a fiatal férfinak az ügyében, akit szexuális erőszak bűntettének kísérletével és rablással vádoltak meg.

 

Kirabolta, miután megerőszakolni nem tudta

Dr. Bajusz János, a Szekszárdi Törvényszék sajtótitkára elmondta, hogy a férfi 2022. augusztus 11-én az éjszakai órákban Pakson követni kezdett egy munkából hazaigyekvő nőt, és megpróbálta szexuális cselekmény végzésére kényszeríteni. Hátulról hozzá lépett, a derekánál átkarolta és megfenyegette azzal, hogy ha sikítani mer, akkor megöli. A sértettnek sikerült ellöknie magától a vádlottat és felszólította, hogy hagyja őt békén. Ekkor a vádlott a sértett után lépett, karjánál erősen megragadta, rángatta, miközben ismét többször megfenyegette. A férfi a sértettet a földre rántotta és megpróbált ráfeküdni, azonban ezt a sértett rugdosással megakadályozta. Ekkor a vádlott felállt és a nő fejét többször az ágyékához húzta. A sértett hangos kiabálása és ellenállása hatására a vádlott végül otthagyta, és elindult a pályaudvar felé.

A nő ezt kihasználva szeretett volna bejutni a lépcsőházba, a kódot beütötte az ajtózárba, amikor a vádlott visszafordult, a sértetthez szaladt és táskáját megragadta, majd azt többszöri rángatással elvette. A férfi a táskában található készpénzből 2000 forintot magához vett, majd a táskát a pénztárcával együtt egy árokba dobta. A sértett a táskájának lerántása következtében zúzódással, illetve horzsolással járó sérülést szenvedett el.

Jogerőre emelkedett az elsőfokú ítélet

A Paksi Járásbíróság a vádlottat szexuális erőszak bűntettének kísérletében, rablás bűntettében, 5 rendbeli okirattal visszaélés vétségében, valamint 4 rendbeli készpénzhelyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek és emiatt 3 év börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélettel szemben a vádlott védője jelentett be fellebbezést részbeni felmentés, illetve a büntetés enyhítése végett. Múlt heti ülésén azonban a Szekszárdi Törvényszék helyben hagyta az elsőfokon eljáró bíróság ítéletét, így az jogerőre emelkedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában