Tárgyalás

2023.05.23. 14:51

Meghiúsult a nemi erőszak, de azért kirabolta a nőt

Szexuális erőszak bűntettének kísérletével, rablás bűntettével, közokirattal visszaélés vétségével, valamint készpénzhelyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségével vádolja az ügyészség azt a 22 éves fiatalembert, akinek az ügyében kedden tartottak előkészítő ülést a Paksi Járásbíróságon. Az ügyész 3 év 6 hónap börtönt és 4 év közügyektől eltiltást javasolt.

Hanol Erzsébet

Az ügyész 3 év 6 hónap börtönt és 4 év közügyektől eltiltást javasolt. (Fotó: Molnár Gyula)

Dr. Kiss Annamária, a Szekszárdi Törvényszék sajtótitkára ismertette az ügy részleteit. Elmondta, hogy a vádirat szerint a vádlott 2022. augusztus 11-én az éjszakai órákban Pakson követni kezdte a munkából haza igyekvő sértettet és megpróbálta szexuális cselekmény végzésére kényszeríteni. Hátulról a nőhöz lépett, derekánál átkarolta és megfenyegette azzal, hogy „Ne sikíts, mert megöllek!”. 

A sértettnek sikerült ellöknie magától a vádlottat és felszólította őt arra, hogy hagyja békén, menjen el. A vádlott rögtön a sértett után lépett, karjánál erősen megragadta, rángatta, miközben többször megfenyegette azzal, hogyha sikítani mer, akkor megöli. A vádlott a sértettet a földre rántotta és megpróbált ráfeküdni, azonban ezt a sértett rugdosással megakadályozta. 

Ekkor a vádlott felállt és a sértett fejét többször az ágyékához húzta. A sértett hangos kiabálása és ellenállása hatására a vádlott végül felhagyott azzal, hogy megpróbálja a nemi vágyát kielégíteni, és elindult a pályaudvar felé. A sértett ezt kihasználva a lépcsőházba szeretett volna bejutni, a kódot beütötte az ajtózárba, amikor a vádlott visszafordult, a sértetthez szaladt és a táskáját megragadta, majd azt többszöri rángatással elvette. A vádlott a táskában található készpénzből 2000 forintot magához vett, majd a táskát a pénztárcával együtt egy bokros árokba dobta. A sértett a rángatás következtében zúzódással, illetve horzsolással járó sérülést szenvedett el.

Az ülésen a vádlott többször elmondta, hogy megbánta a tettét, szégyelli azt, korábban bocsánatkérő levelet is írt a sértettnek. Sok részletre nem emlékszik a történtekből, tettére nem tudott magyarázatot adni. Egy sérülés miatt ráadásul nem is lett volna képes a szexuális cselekmény végrehajtására. Az ügyben tárgyalást tűztek ki, az ügyész a sértett és a tanúk meghallgatását indítványozta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában