Bűnmegelőzés

2024.04.21. 12:11

Belügyminiszteri elismerésben részesült Orsós Zoltán r. őrnagy

A bűnmegelőzés területén végzett kiemelkedő tevékenysége és együttműködése elismeréseként dr. Pintér Sándor belügyminiszter dicséretben, valamint emléktárgy jutalomban részesítette Orsós Zoltán r. őrnagyot a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának kiemelt főelőadóját.

Teol.hu

Az elismerést Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitka adta át (Fotó: police.hu)

A Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégia sorolta a kiemelten fontos feladatok közé Magyarországon a bűnmegelőzést. A stratégia végrehajtásával pedig a kormány a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot bízta meg, amely különböző civil és állami szervekkel közösen igyekszik a kitűzött célokat elérni. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot a Kormány 2011. április 12-én alakította meg, ezért a bűnmegelőzés napja április 12.

 Orsós Zoltán r. őrnagy (Fotó: police.hu)

Az elismerést Orsós Zoltán 2024. április 12-én az Országos Rendőr-főkapitányság auditóriumában megrendezett ünnepségen vehette át az elismerést Rétvári Bencétől, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárától, miniszterhelyettestől, valamint Hatala Józseftől, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnökétől.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában