Szekszárdi Törvényszék

2024.04.19. 10:09

Kábítószer-kereskedelemből akarta megszedni magát

Több mint hárommillió forintot keresett a drogkereskedelemmel egy szekszárdi férfi. Sorsáról a bíróság dönt.

Révészné Hanol Erzsébet

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Kábítószer-kereskedelem bűntette és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki a héten állt bíróság elé a Szekszárdi Törvényszéken. Dr. Bajusz János sajtótitkár elmondta, hogy a vádlott 2021. augusztus 19. és 2022. június 21. között szekszárdi otthonában kereskedett „zen”, „biofű”, illetve „varázscigi” néven ismert, új pszichoaktív anyagokkal, továbbá kábítószerrel, rendszeres haszonszerzésre törekedve.

A férfi az új pszichoaktív anyagok, illetve a kábítószer hatóanyagával megszórt és összekevert, illetve átitatott dohányt továbbértékesítés, illetve részben saját fogyasztás céljából megszerezte, majd papírba vagy alufóliába, úgynevezett pakkokba csomagolta és értékesítette. Az így előállított illegális anyagok adagját ezer forintért, majd 2022. május óta kétezer forintért árusította.

A vádlottal kapcsolatban lévő fogyasztók előzetes egyeztetés alapján beszélték meg, hogy mennyi pszichoaktív anyagot és/vagy kábítószert vásárolnának, majd az otthonában keresték fel a férfit. A kommunikáció során használt „virágnyelvben” előforduló „perc” jelentette a megvásárolni kívánt mennyiséget, illetve a pakkok számát.

Egy pakk többnyire egy gramm mennyiségű, hatóanyaggal kevert illegális szert tartalmazott. A vádlott az illegális hatóanyaggal kevert dohányt 2021-ben ismeretlen forrásból, majd 2022. március közepétől egy komlói lakostól szerezte be. A vádlottnak a fenti időszakban általa értékesített új pszichoaktív anyagok és kábítószerek eladásából összesen 3 millió 202 ezer forint bevétele származott.

Az ügyben további tárgyalásokat tartanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában