Jogsi se mindig volt

2024.04.02. 13:09

Rengetegen közlekedtek ittasan az utakon húsvétkor

A rendőrök az ünnepi hosszú hétvégén tizenöt ittas sofőrrel szemben intézkedtek Tolnában, közülük nyolcan közigazgatási bírságot kaptak, a másik hét esetben büntető feljelentés készült. Egy engedély nélkül közlekedő sofőrt pedig őrizetbe vettek.

Teol.hu

A kép illusztráció.

Nagypénteken délután öt óra körül Őcsényben közlekedett egy férfi a Széchenyi utca irányából a Béke utca irányába elektromos segédmotoros-kerékpárral, amikor jobbra kanyarodása során letért az útról és árokba hajtott. A férfi bukósisakot nem használt, a balesetben súlyosan megsérült. A szonda pozitív értéket jelzett, a motoros elismerte, hogy alkoholt fogyasztott a vezetés megkezdése előtt  – tájékoztatta portálunkat a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Néhány órával később az 5112 -es mellékút 8–as kilométerszelvényében történt hasonló okból baleset. Egy autós közlekedett Dunaszentgyörgy irányából Tolna irányába, amikor egy balra ívelő kanyart kiegyenesítve letért az útról és árokba hajtott. A könnyebben sérült férfi távozott a baleset helyszínéről. A járőrök a lakásáról állították elő a sofőrt mintavételre, mivel a szonda nála is pozitív értéket jelzett.

Hétfőn este Bátaszék, Szabadság utcában közlekedett egy segédmotoros-kerékpárral egy ittas férfi, aki előbb érintőlegesen egy parkoló autó oldalának hajtott, majd az árokba, ahol leesett a járműről, de nem sérült meg. Mint kiderült, a baleset okozója jogosítvánnyal nem rendelkezik, KRESZ vizsgát soha nem tett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában