Előkészítő tárgyalás

2024.05.15. 17:44

Zebrán gázolt halálra egy idős nőt, tagadja felelősségét

Tagadta felelősségét az a most 34 éves nő, aki még 2022-ben gázolt halálra egy zebrán átkelő idős nőt Pincehely központjában. A vádlott rezzenéstelen arccal mondta a bírónak, hogy nem érzi magát felelősnek a tettéért. A vádirat szerint viszont meg kellett volna győződnie arról, hogy a zebrán senki nem akar átkelni.

Bencze Péter

Előkészítő ülést tartottak a Tamási Járásbíróságon szerda reggel. Az ügy vádlottja egy fiatal nő, akit az elkövetés helyszínén, Pincehelyen sokan ismernek. A tárgyalás mindössze 24 perc alatt véget ért, mivel a vádlott nem akarja elismerni, hogy a brutális baleset áldozata az ő hibájából halt meg.

Zebrán gázolt halálra egy nőt, tagadta felelősségét. Fotó: Bencze Péter
Zebrán gázolt halálra egy nőt, tagadta felelősségét. Fotó: Bencze Péter

Népharag követte a brutális gázolást

Az ügyész legalább másfél percen keresztül sorolta, milyen sérüléseket szenvedett az áldozat. Az asszonynak mások mellett leszakadt a lépe, súlyos koponya- és agyzúzódást, valamint kulcscsonttörést szenvedett. A vádlott megtiltotta, hogy bármilyen képet, vagy hangfelvételt készítsünk róla, így a bíróságon mutatott reakcióit nem tudjuk megmutatni. 

Fotó: Police.hu

Sikerült viszont Pincehelyen élőkkel beszélnünk. Egy buszmegállóban várakozó fiatal nő azt mondta, látásból és hallomásból ismeri a vádlottat, mint ahogy sokan mások is, főleg a baleset óta. A vádlott ugyanis helyi vállalkozó. A portálunknak nyilatkozó nő szerint a gázolás hatalmas felháborodást váltott ki két évvel ezelőtt a helyiek körében. Úgy tudjuk, a Facebookon valóságos utálat-cunami indult a brutális baleset miatt. A legtöbben értetlenül álltak azelőtt, hogy a nő a zebrán áthaladó idős asszonyt gázolt el.

Megúszhatta volna a börtönt

Az ügyészi indítvány azt tartalmazta, hogy a vádlott nőt több, mint három évre tiltsák el a közúti vezetéstől, emellett fogházbüntetést kért a vádhatóság, felfüggesztve. Ha ezt elfogadta volna a zebrán gázoló nő, egészen biztosan nem kellett volna később börtönbe vonulnia. Ám mivel további tárgyalás lefolytatását kérte, még az sem kizárt, hogy évekre a rácsok mögé kerül majd.

Az ügyben most nem született ítélet, mert az ügyész és a vádlott is tanúk és szakértők meghallgatását kezdeményezte.

Fotó: Police.hu

Mint azt az eset idején megírtuk, a 61 éves helyi nőt a 61-es számú főút pincehelyi szakaszán, a Kossuth és a Garay utca kereszteződésénél gázolta el a  Tamási irányából Tolnanémedi felé haladó, szintén pincehelyi 30 éves nő. A kijelölt gyalogátkelőhelyen elütött asszonyhoz mentőhelikopter is érkezett, az orvosi ellátás ellenére azonban az asszony a helyszínen életét vesztette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában