A lopások száma is nőtt

2024.05.26. 14:37

Nőtt a bűncselekmények száma Bátaszéken

Emelkedett a lopások, a csalások és a testi sértések száma Bátaszéken, értékelte a rendőrség a város közbiztonságát a legutóbbi testületi ülésen.

Mauthner Ilona

A rendőrök és a polgárőrök hatékonyan dolgoznak azon, hogy ez a kisváros továbbra is biztonságos hely maradjon az itt élők számára.

Forrás: BátaszékMost/Facebook

Tavaly minimálisan emelkedett a regisztrált bűncselekmények száma. A 2022-es 96 esethez képest 2023-ban 104 bűncselekményt regisztráltak, ami 8,33 százalékos növekedést jelent. Ez az adat tükrözi a rendőrkapitányság illetékességi területén tapasztalható általános trendet – számolt be az eseményről a BátaszékMost hírportál.

Több lett a súlyos testi sértés

A közterületen elkövetett bűncselekmények száma növekedést mutat, 26-ról 31-re emelkedett. A kiemelten kezelt bűncselekményeknél is jelentős változás tapasztalható, a 2022-es 37 esetről 54-re változott a mutató.
A testi sértések esetében duplázódás tapasztalható. Ez a szám 4-ről 8-ra nőtt, ezen belül a súlyos testi sértések esetében 1-ről 6-ra emelkedett. Ezzel szemben a kiskorú veszélyeztetése 3-ról 2-re csökkent, és az embercsempészési esetek is csökkenést mutatnak, 2-ről 1-re. A garázdaságok száma 5-ről 4-re változott, míg a lopásoké 10-ről 18-ra.
Lakásbetörés mindössze egy estben volt. Rablás nem történt sem tavalyelőtt, sem tavaly. Kifosztásra és zsarolásra tavaly egy-egy alkalommal került sor, míg 2022-ben nem regisztráltak ilyen eseteket.

Nőtt a lopások, csalások száma

A csalások száma 7-ről 12-re emelkedett. A tulajdon elleni szabálysértések száma is nőtt, 15-ről 29-re. A lopások 6-ról 18-ra emelkedtek.
A közlekedési balesetek terén javulás tapasztalható. Két éve 32 közlekedési balesetet regisztráltak a rend őrei, amelyek közül 3 súlyos, 4 könnyű sérüléssel végződött. Ezzel szemben tavaly 20 közlekedési baleset történt, amelyek közül 3 volt súlyos és 5 könnyű sérüléssel járó. Halálos baleset egyik évben sem történt.

Biztonságos hely Bátaszék

Bár az adatok némi emelkedést mutatnak, a rendőrség folyamatosan dolgozik a bűnmegelőzésen és a közbiztonság javításán. A munka eredményességéhez jelentős mértékben hozzájárul a Bátaszéki Polgárőrség. A két szervezet szakmai kapcsolta nagyon eredményes. Egymást támogatva és az információkat megosztva hatékonyan dolgoznak azon, hogy ez a kisváros továbbra is biztonságos hely maradjon az itt élők számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában