Hatalmas bajba került Ica néni és Feri bácsi

2024.05.26. 14:43

Robbanás rázta meg Lajvérpusztát

Hatalmas moraj rázta meg szombaton kora éjszaka Bátaszék lajvéri településrészét. A Hegyalja utcában egy gázpalack okozott pusztító robbanást az egyik ingatlanban. A házban egy idős nő és párja éltek. Portálunknak sikerült beszélnie a fiatal férfival, aki mindkettőjüket kimentette az épületből.

Bencze Péter

Lakhatatlanná vált Ica néni és Feri bácsi otthona.

Fotó: Bencze Péter

Még vasárnap kora reggel is arról beszéltek az utcán a helyiek, hogy emberemlékezet óta nem éltek át hasonlót. A robbanás utáni percekben a településrész apraja-nagyja a házaik elé rohant, hogy megtudják, mi történt.

„Ica nénire ráégett a ruha a robbanás után“

Portálunkan sikerült beszélnie a hős férfival, aki saját kezeivel mentette ki a két idős áldozatot. Botár Balázs azt mondta, amint meghallotta a hatalmas robbanást, rohanni kezdett a hang irányába.

Az elhanyagolt, gazos területhez érve aztán nyilvánvalóvá vált számára: Ica néni és Pista bácsi házában robbant fel valami.

A férfi egy percig sem habozott: a Lajvérpuszta, Hegyalja utcában található ingatlanba rohant, ahol először a férfi lakót vette észre, akire „rá volt szakadva a mennyezet“. Balázs menteni kezdte az áldozatot, majd meglátta a láthatóan égési sérüléseket szenvedett Ica nénit.

Az idős asszony eszméleténél volt, de láthatóan több helyen a bőrébe égett a ruhája. Balázs egy pillanatig sem gondolkodott, kihozta az áldozatokat az ingatlanból, majd volt annyi lélekjelenléte, hogy visszarohanjon, menteni, amit lehetett.

Robbanás volt, tűz nem

A katasztrófavédelem közleménye szerint a helyszínen nem voltak égésre utaló nyomok, a ház oldala viszont kidőlt. A hatalmas detonációt tehát vélhetően egy nem megfelelően elzárt gázpalack okozta. Úgy tudjuk, Ica nénit és Pista bácsit kórházba szállították. A házba, ahol eddig éltek, már soha nem költözhetnek vissza, az ugyanis lakhatatlanná vált.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában