Rózsa Tanya Lovarda

2017.08.15. 07:00

Egy angol kisasszony lóháton

Szeri Árpád

Emily Angliából, Sina és Gréta Németországból jött

Fotó: Rózsa Zsolt

A hetedik, idei utolsó előtti turnusát zárta a múlt hét végén az őcsényi Rózsa Tanya Lovarda. Ez alkalommal tizennégy, hat–tizenöt év közötti gyermek ismerkedett meg a lovaglás alapjaival: a megszerzett tudásról a hagyományoknak megfelelően a szombati bemutatón a szülők jelenlétében adtak számot.

Emily Angliából, Sina és Gréta Németországból jött Fotós: Rózsa Zsolt

A táborlakók egyébként nem kizárólag lovaglással foglalkoznak a rendelkezésre álló egy héten. Megismerkednek a derék négylábúakra kerülő felszerelésekkel, a nyereggel, kantárral, kengyellel és így tovább. Emellett, ami talán a legfontosabb, a lóval való napi bánásmód révén megtanulják azt, hogy a háziállatok az ember segítői, s mint ilyenek, gondoskodást igénylő, érző lények. 

A Rózsa Tanya Lovarda népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint az, hogy időről időre külföldön élő – magyar felmenőkkel rendelkező – fiatalokat is beiratnak a szülők a táborba. Legutóbb egy angliai és két németországi lány hozott nemzetközi színt a lovardába. Mondanunk sem kell, az ismeretanyagot ugyanolyan magas szinten elsajátították, akárcsak a többiek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában