Dombóvár

2017.08.20. 17:58

Rászoruló, roma családok üdültek

Címkék#dombóvár

Idén már három napot üdülhettek ingyen a dombóvári önkormányzat Balatonfenyves-Alsón lévő táborában a rászorulók.

Hanol Erzsébet

Hátrányos helyzetű roma családok nyaraltatásáról gondoskodott az Új Kezdet Roma Egyesület, a dombóvári roma nemzetiségi önkormányzat és a Természetesen Dombóvár csoport. Összefogásuk révén tavaly még csak egy napot tölthettek a Balaton partján a rászorulók, idén viszont már három napot üdülhettek ingyen az önkormányzat Balatonfenyves-Alsón lévő táborában.

A családok vonattal indultak Dombóvárról. Az állomáson Szabó Loránd polgármester és a Természetesen Dombóvár képviselői búcsúztatták őket, sőt útravalóul egy kis harapnivalót is átadtak nekik. Ligorovics Zsolt, a dombóvári roma nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta, hogy a programok tervezésekor a fürdésre helyezték a hangsúlyt, hiszen a tavalyi kirándulás során is többen voltak olyanok, akik korábban még soha nem jártak a Balatonnál, nem strandoltak sehol. De lelkészek és pedagógusok is felkeresték a táborozó családokat.

Az elnök hozzátette, fontos, hogy a rászoruló családok időnként ki tudjanak szakadni a nélkülözéssel járó, gondterhelt mindennapokból. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában