Kommunikáció

2017.09.19. 16:20

A mentális fiatalság megóvását szolgálja

Hétfőn délután megkezdődött a Paksi Harmadik Kor Egyeteme új szemesztere dr. Héjj Andreas kultúrák közötti kommunikációról szóló előadásával.

Vida Tünde

Dr. Héjj Andreas kultúrák közötti kommunikációról szóló, lebilincselő előadásával vette kezdetét a Paksi Harmadik Kor Egyeteme új szemesztere. A Pécsi Tudományegyetem szekszárdi Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara Paks Város Önkormányzatával együttműködve szervezi az újabb előadás-sorozatot, amely iránt másfélszer nagyobb az érdeklődés, mint az első, tavalyi évfolyam iránt. 2016 őszén indult ugyanis az élethosszig tartó tanulás és a generációk közötti párbeszéd támogatása és népszerűsítése jegyében hirdetett program, amely – ahogy dr. Nagy Janka főiskolai tanár fogalmazott – a mentális fiatalság megőrzését szolgálja. A szekszárdi kar dékánhelyettese arról is beszélt, hogy kinyitják a terem falait térben és időben az előadások jóvoltából, amelyek zöme a kulturális sokszínűség jegyében zajlik majd.

Félévenként hat-hat előadás lesz, ezek témájának kiválasztásánál figyelembe vették a paksi közönséget is. Így került bele a programba a Milyenek az orosz emberek? című előadás csakúgy, mint a Virtuális világ és a szappanoperák világa, avagy a média hatása gondolkodásunkra és mindennapi életünkre, amivel a tervek szerint tavasszal foglalkoznak majd. Ősszel szó lesz majd a migrációról és a biztonságról, a reformációról, és mint mindig, lesz paksi előadó is: dr. Váradyné Péterfi Zsuzsanna, a Paksi Városi Múzeum igazgatója számít a hallgatóság figyelmére.

Az első alkalomra zsúfolásig megtelt a városháza nagyterme, ahol Szabó Péter polgármester köszöntője után fogott hozzá igazán időszerű előadásához dr. Héjj Andreas. Vida Tünde

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában