Diákélet

2017.09.14. 19:10

Szecskákat avattak a Petőfi gimiben

Közel 150 szecskát avattak fel csütörtökön délután a bonyhádi Petőfi gimiben. Az újoncok jelmezbe öltöztek, vetélkedtek, esküt tettek és báloztak is.

Hargitai Éva

Színesre sikeredett a csütörtök délutáni program a bonyhádi Petőfi gimiben, hivatalos nevén Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskolában. Ennek oka pedig az volt, hogy kora délután avatták fel az újoncokat, vagy más néven a szecskákat. Közel 150 diák kezdte meg „elsősként” tanulmányait az intézményben, így igen csak népes sereg számára kellett megszervezniük a felsőbb éveseknek a programokat – tájékoztatta lapunkat Gűth Tamás igazgatóhelyettes. Minden új tanulónak jelmezbe kellett bújnia, osztályonként tematikusan, játékos vetélkedőkön vettek részt, valamint előadták azt a kis bemutatkozó műsorukat, amelyet még a gólyatáborban állítottak össze eme jeles napra.

Egy avatásról nem hiányozhat az eskütétel sem, és nem is hiányzott, majd miután az ifjak ezen is átestek, az idősebb diákoktól megkapták az iskola jelvényét. Egy ilyen bolondosan ünnepélyes aktus elmaradhatatlan levezetéseként pedig szecskabállal zárták a napot.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában