Fadd

2017.09.18. 08:00

Új egészségház épül a községben

Címkék#Fadd

Budavári Kata

A faddi önkormányzat sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, és új egészségház épülhet a településen. Így a község egészségügyi alapszolgáltatásai egy közös épületbe kerülnek a Mátyás király utca 1. szám alá. A beruházásánál fontos szempont, hogy minél korszerűbb intézményt alakítsanak ki a lehető legtöbb funkcióval. Mivel a település nagysága miatt több ellátási körzet van, ezért ebben az új épületben kap helyet két felnőtt háziorvosi rendelő elkülönítővel és közös váróteremmel. Ez egyben a fogorvosi rendelő váróterme is lesz. Az épület jobb oldali szárnyába kerül majd a gyermek háziorvosi rendelő, és itt lesznek a védőnői szolgálat számára kialakítandó helyiségek is. Ebben a részben külön váróterem lesz a védőnői szolgálathoz és külön a gyermekorvosi rendelőhöz. Mindkettő családbarát lesz, a pelenkázó mellett játszósarokkal. Ebben az épületszárnyban is készülnek vizesblokkok. A ház az előírásoknak megfelelően akadálymentes lesz.

A komplexum villamos- energia-felhasználásának segítésére megújuló energiaforrásként tíz kilowatt teljesítményű napelemet szerelnek a tetőre. Jelenleg az engedélyes tervek beszerzése zajlik, az építkezés 2018. derekán kezdődik, a befejezés várható ideje 2019. év vége. A pályázaton elnyert támogatás 99,61 millió forint, a beruházás becsült bekerülési értéke 170 millió forint. A fennmaradó összeget az önkormányzat pályázati, illetve saját erőből finanszírozza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában