Tömegközlekedés

2018.02.28. 16:16

Mindent megtesz a DDKK utasai biztonsága érdekében

A fagyos, havas, szélsőséges időjárási viszonyok közepette a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. (DDKK Zrt.) minden lehetséges módon gondoskodott és gondoskodik arról, hogy Tolna megyében is eleget tegyen szolgáltatási kötelezettségének, az utasok biztonságos utaztatásának, kiszolgálásának.

TEOL, illusztráció: Shutterstock

A DDKK Zrt. Tolna Megyei Szolgáltatási Központnál a meteorológia előrejelzések alapján prognosztizált időjárási körülményekre tekintettel – csakúgy, mint Baranya és Somogy megyében – 2018. február 24-től, szombattól megerősített ügyeletet, illetve készenlétet rendeltek el, mind a karbantartók, mind a felelős vezetők részére.

A zord hidegre és havazásra való tekintettel különös figyelmet fordítanak az utasok biztonságos, menetrend szerinti szállítására és a járművek állapotára. A bővített műszaki szolgálat során az átlagnál több szakember dolgozott az autóbuszok zavartalan kiszolgálásáért, a lefagyások, a hideg okozta hibák elhárításáért. Az autóbusz-állomásokon parkoló autóbuszok esetében a forgalmi szolgálat gondoskodott az autóbuszok éjszakai, hajnali indításáról, járatásáról. Mivel előfordult, hogy az időjárás hőmérséklete -10 fok alá csökkent, az autóbuszok üzemanyag-tartályaiba extra téli gázolajat is tankoltak. Operatív törzs alakult, felvették a kapcsolatot a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal és az önkormányzatokkal. Naponta többször 7.00, 9.00, 12.00, 15.00, 18.00 és 22.00 órakor az állomásokról helyzetjelentést küldenek a központba. Az ellátatlan, megközelíthetetlen települések esetén jeleznek az illetékes szervek felé.

Valamennyi autóbusz-állomáson gondoskodtak a nagy mennyiségű hó eltakarításáról, a közlekedő utak, peronok, járdák síkosság-mentesítéséről, adta ki tájékoztatásul a DDKK Zrt.

A szolgáltatási központ autóbusz-állomásainak információs szolgálata szinte percre kész tájékoztatást adtak és adnak az autóbuszjáratok indulásáról, az esetleges késésekről, járatkimaradásokról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában