Pünkösdi Hal- és Vadünnep

2018.05.10. 10:30

Idén is minőségi programokat kínál a fesztivál

Balázs László

Május 18. és 21. között harmadik alkalommal bonyolítják le a Pünkösdi Hal- és Vadünnepet. A város egyik kiemelt nagy rendezvényének beharangozó sajtótájékozatóján Ács Rezső polgármester elmondta, az esemény kínálatában 40 program szerepel, emellett majd 81 kézműves kínálja a termékeit. A különböző koncertek, kísérő események ingyenesen látogathatók, a négy nap a kikapcsolódásról és a szórakozásról szól. A társrendezvény, a Nyitott Pincék szintén tömegeket vonz a megyeszékhelyre, a két mulatság jól kiegészíti egymást.

Keszthelyi Szabolcs, a Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület elnöke hozzátette: a városban megteltek a szálláshelyek a hosszú hétvégére. A gasztronómiát kedvelőknek három vendéglátóipari egység biztosítja majd a kínálatot, mintegy 6-7 ezer adag étellel várják a vendégeket.

A Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója, Zsikó Zoltán közölte, két színpadon zajlanak majd a koncertek. Fellép többek között a Révész-Závodi duó, Rúzsa Magdi, a Hot Jazz Band és a fiatalok nagy kedvence, a pécsi Punnany Massif zenekar.

A kirakodóvásár forgatagában a helyi termékeket helyezi jó pozícióba a kulturális központ. A kitelepülő öt borász mellett természetesen lesz sörsátor is a Liszt Ferenc téren, vidámpark a Szent István téri négysávos úton. Újdonság, hogy szombaton halászléfőző versenyt bonyolítanak le az Amaryllis étterem teraszán a laskói Munk Erikkel, aki 2016-ban Kárpát-medence bajnoka lett bajai típusú hallevével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában