önkormányzat

2018.05.08. 15:30

Népszavazás lesz a kavicsbányáról

Vida Tünde, fotó: illusztráció

Debrecen, 2016. október 2. Egy választópolgár leadja szavazatát a debreceni Közép utcai óvodában kialakított 133. szavazókörben a kvótareferendum napján, 2016. október 2-án. A népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történõ kötelezõ betelepítésével kapcsolatban írták ki. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Czeglédi Zsolt

Helyi népszavazást tartanak június 10-én Madocsán egy cég által itt megnyitni tervezett kavicsbányáról. Két témában kérdezik meg a helybeliek véleményét. Az egyik, hogy „Támogatja-e Ön, hogy Madocsa Község közigazgatási területén homok- és kavicsbánya létesüljön?”. A másik: „Akarja-e Ön, hogy Madocsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a településrendezési tervében tilalmazza a kavics- és homokbányászatot érintő külszíni bányatelek nyitását, illetve fektetését Madocsa közigazgatási területén?”.

A tervezett kavicsbánya ellen tiltakozók március 7-én kezdeményezték a helyi népszavazás kiírását, amit a helyi választási bizottság június 10-re írt ki. A község honlapján közzétett adatok szerint, Madocsán 1578 fő a választópolgárok száma, így a helyi népszavazás kiírásához 316 aláírásra volt szükség. A kezdeményezők által leadott 126 íven 1139 aláírás szerepelt.

Szintén a kavicsbánya lesz a témája annak a közmeghallgatásnak, amelyet május 24-ére tűzött ki a Tolna Megyei Kormányhivatal Környezet- és Természetvédelmi Osztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában