Tamási

2018.06.08. 14:00

A belügyminiszter segítségét várják

Visszatérítendő támogatást kér az önkormányzat a művelődési ház helyreállítására. Módosította a temetőről és a temetkezésről szóló önkormányzati rendeletet a város képviselő-testülete.

Balázs László

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, egy eltört vízvezeték miatt április 23-án repedések jelentek meg a művelődési ház városháza felőli oldalán, az épület sarka megsüllyedt. Kutatóárok kialakításával a szakemberek megtalálták a hiba forrását: a Túrmezei tér alatt egy nyomás alatt lévő vízvezeték törése okozta a problémát, emiatt hetek, de lehet, hogy hónapok óta ázott az épület. A DRV Zrt. kiiktatta a törött vezetéket, a probléma megszűnt, az épület azóta biztonságban van. A kármentesítő munkálatok azonban még nem értek véget – mondta lapunknak Porga Ferenc polgármester, aki a legutóbbi képviselő-testületi ülésen a képviselőknek beszámolt arról, hogy a létesítmény süllyedését megakadályozták, stabilizálták. A külső rekonstrukciós munkákkal lassan elkészülnek, a termek helyreállítása azonban még hátra van. Mintegy 35 millió forintos kár keletkezett az épületben. A város költségvetése nem bírna el egy ekkora összeget, ezért a polgármester a belügyminiszterhez fordult, hogy visszatérítendő támogatásban részesüljön az önkormányzat. A városvezető reményét fejezte ki, hogy a szolgáltató, illetve biztosítója helytáll majd a kárért.

A testület módosította a temetőről és a temetkezésről szóló önkormányzati rendeletet. A ravatalozó felújítását a város önkormányzati cége, az ÉVÜ Kft. folyamatosan végzi. A szertartások alatt azonban nagyon meleg van az épületnél – az ültetett díszfák még nem adnak árnyékot –, ezért döntöttek arról, hogy a környezet árnyékolását szolgáló UV-napvitorlákat szerelnek fel az építményre – közölte Porga Ferenc. A napvitorlák a szerelési egységcsomagokkal, valamint a tartószerkezet anyagának becsült költsége bruttó 825 ezer forint, melynek költségeit az önkormányzat viseli.

Futballedző lett a névadó

Zárt ülésen szavaztak a városatyák, hogy a városi sporttelepet Németh Lászlóról nevezik el, aki a település köztiszteletben álló állampolgára volt. Labdarúgó edzői pályafutása 1953-ban kezdődött Tamásiban, negyven év alatt több generációt tanított és nevelt. Első sikerét az 1958/59-es megyei ifjúsági bajnokság jelentette, szenzációs gólaránnyal megnyerték a pontvadászatot: 144 gólt rúgott és csak 14-et kapott a csapat. Felnőtt bajnoki címet az 1971/72-es bajnokságban szerzett a Tamási Medosszal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában