funkcióváltás

2018.06.15. 14:52

Szociális otthon lesz a palánki telephelyből

Új használónak adta át palánki telephelyét a Tolna Megyei Balassa János Kórház. A kulcsot tegnap délelőtt dr. Németh Csaba főigazgatótól Mészáros Anikó, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatóhelyettese és Pál Mária, a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény igazgatója vette át.

Szeri Árpád, fotó: Makovics Kornél

A megyei kórházban évek óta eredményesen zajlik a gazdasági, illetve szakmai hatékonyság növelése. Ennek a tömbösítéssel is illetett folyamatnak állomásaiként nemcsak a krónikus belgyógyászati osztály, hanem immár az elmegyógyászati rehabilitációs osztály is a központba költözhetett. Ezáltal a betegek jobb körülmények közé kerültek és kiszolgálásuk is javult – hangsúlyozta a tegnapi átadáson dr. Németh Csaba.

A költöztetésből adódóan megnyílott a lehetősége annak, hogy a palánki telephely új funkciót kapjon. A jövőben a jelenleg üres épület szociális otthonként működhet tovább. Megjegyzendő, hogy a telephelyen két pavilonnak 1993 óta napjainkig is hasonló a profilja. Most viszont a telephely többi, felszabadult helyisége is birtokba vehető.

Horváth István országgyűlési képviselő mindehhez hozzátette: tavaly előtt a közös munka eredményeként 260 millió forint pályázati támogatás érkezett a kórházhoz, ez az összeg is erősítette a hatékonyságot. Nem utolsó sorban éppen a telepi részlegek központi helyszínre helyezésével. A honatya közölte, hogy a palánki helyszínre a sárpilisi szociális otthon lakóit költöztetik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a sárközi község elveszíti intézményét. – A település vezetőivel és a református egyházzal azon dolgozunk, hogy a sárpilisi otthonból egyházi fenntartású szociális ellátó intézmény legyen – mondta Horváth István.

Ács Rezső, a megyeszékhely polgármestere kijelentette, hogy egyre nagyobb igény van Szekszárdon is az idősek méltó elhelyezésére. A források felkutatása után a jelenleg rendelkezésre álló százhuszonhat hely újabb huszonnéggyel bővülne, utóbbi férőhely a szekszárdi igénylők számára lenne fenntartva. A Palánkra költöztetés egyébként a tervek szerint, néhány simítás, például burkolat javítás után év végéig valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában