Gyermeklánc óvoda

2018.06.28. 12:30

Színes szárnyakon repülnek a világban

Finta Viktor

„Színes szárnnyal repülni a világban” – ez a sokatmondó szlogenje a Szekszárdi Gyermeklánc Óvodában működő „Csodabogarak” természeti tehetségműhelynek, mely sikeres tanévet zárt a pedagógusok értékelése szerint. Mint azt Csirkéné Vass Szilvia műhelyvezető óvónő elmondta, pedagógiai programjuk egyik kiemelt területe a környezettudatos magatartás alakítása és a fenntarthatóság pedagógiája. Komoly tapasztalataikra, minősített jó gyakorlataikra alapozva tavaly szeptemberben indították el ezt a csoportos foglalkozást olyan gyerekek számára, akik kiemelten érdeklődnek a természet és a környezet iránt. A tizenegy kis „csodabogár” heti egyszer adott egymásnak találkát. Nem csak az ovi épületében, hanem több alkalommal jártak külső helyszínen, így például a Gemenci erdőben, Pörbölyön, vagy a megyei múzeumban is.

– Feladataink között szerepelt a sokszínű élmény- és tapasztalatszerzési lehetőség biztosítása a természet és az ember alkotta környezetben, a természet iránti pozitív érzelmek erősítése, a környezetbarát szemlélet formálása, a változatos vizsgálódásokkal, megfigyelésekkel az ok-okozati összefüggések megláttatása, a logikus és kritikus gondolkodás, illetve a kreativitás fejlesztése, és nem utolsó sorban a tanulás iránti vágy alakítása – foglalta össze céljaikat Csirkéné Vass Szilvia.

A tehetségműhelyt a szekszárdi önkormányzat is támogatta, miután sikeresnek ítélte az ötletet. A dolog legnagyobb nyertesei mindenképpen a gyerekek, akik minden egyes foglalkozás után örömmel meséltek szüleiknek, akik emellett képes beszámolót is láthattak a tanévről az óvodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában