oktatás

2018.06.20. 13:00

Várják a diákokat a középiskolák

Mácz Katalin, illusztráció: Shutterstock

Azok a gyerekek, akik szeptemberben kezdik meg középfokú tanulmányaikat, ezekben a napokban iratkoznak be leendő iskolájukba. Ebből a célból a legtöbb középfokú oktatási intézmény június 21. és 23. között várja leendő diákjait. A kizárólag a honvédelemért felelős miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítésekre való felkészítést folytató szakképző iskolába július 25. és augusztus 10., a rendészeti szakgimnáziumokba augusztus 1. és 31. között lehet beiratkozni.

Az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozza a rendkívüli felvételi eljárással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat is. Ennek értelmében, amennyiben a tanuló az általános felvételi eljárás időszakában nem nyert felvételt egy középfokú intézménybe sem, vagy felvételt nyert, de bármilyen okból megváltoztatja döntését, úgy a 2018. május 7. és augusztus 31. között megtartható rendkívüli felvételi eljárás során, egyénileg, közvetlenül az általa választott középfokú iskolában való jelentkezéssel, egyeztetéssel kérheti felvételét bármely olyan középfokú intézménybe, amelynek az általános felvételi eljárás lezárulása után maradtak betöltetlen férőhelyei.

A rendkívüli felvételi eljárásban való részvétel módját és feltételrendszerét a fogadó középfokú iskola igazgatója határozza meg. Az intézmény vezetőjének pozitív döntését követően a tanuló beiratkozhat a középiskolába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában