Ünnepi Könyvhét

2018.06.06. 19:10

Víg Balázs íróval találkoztak az ifjak

Harmadszor volt Víg Balázs a gyermekkönyvtár vendége.

Budavári Kata

 

Fotó: Mártonfai Dénes

Az író most a szekszárdi Garay-iskola 3. a és a Dienes-iskola 4. c osztályosaival találkozott. Az apropó a csütörtökön kezdődő Ünnepi Könyvhét és az ehhez kapcsolódó gyermekkönyvnapok elnevezésű programsorozat volt, továbbá, hogy Víg Balázsnak nemrégiben jelent meg legújabb, Todó kitálal a suliról című könyve. Az indok a gyerekek szemszögéből valószínűleg kevésbé volt érdekes, mint maga a foglalkozás, hiszen a mese- és gyermekkönyvszerző csupa olyan témáról beszélgetett velük, amelyek nagyon is érintik őket.

Így például szó esett kockulásról, csúfolódásról, igazi jó barátokról és sunyi álbarátokról. Kiderült, hogy a könyv illusztrátora, Ritter Ottó nagyon jó fej, ráadásul a 4. c-s Pöpit Óvárivá, tanító nénijét, Csilla nénit pedig tízéves lánnyá változtatták az író-olvasó találkozó résztvevői.

A gyermekkönyvtárba szerda délutánra Dániel Andrást várják. A megyei könyvtárban csütörtökön a könyvhét vidéki megnyitója után Grendel Lajost látják vendégül. Totth Benedek pénteken látogat Szekszárdra, és ekkor lesz a zenés Bob Dylan-est is. Szombatra gyermek programokat szerveztek, hétfőn Ökoanyu, szerdán Gutai István és Faragó Laura mutatja be könyvét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában