tábor

2018.07.07. 11:30

Teljesítették a bátorságpróbát a búcsúzó ovisok

Szüleik helyett a nevelőik mondtak esti mesét és adtak jóéjt-puszit a szekszárdi gyerekeknek.

Finta Viktor

Három napon át szekszárdi ovisok csivitelésétől volt hangos a pécsváradi Zengő Ifjúsági Tábor. A Gyermeklánc óvoda Perczel utcai tagintézményének harmincegy elballagó porontya hat nevelő kíséretében töltött feledhetetlen napokat gyönyörű természeti környezetben, a Dombay-tó mellett.

Hollendusné Bíró Anett intézményvezető elmondta, 1995 óta hagyomány, hogy az iskolába készülő gyerekeket búcsúzásként táboroztatják. Ez egyfajta bátorságpróba a kicsiknek és a szülőknek is, hiszen sok olyan akad köztük, akik addig még nem töltöttek külön egymástól három napot és két éjszakát egyhuzamban. Ugyanakkor kihívás az óvodapedagógusoknak is, mert a közel hatvan órás éjjel-nappali felügyelet nem összevethető a napi nyolc órással, még akkor sem, ha a gyerekek három vagy négy éven át hozzájuk jártak, és már szinte minden rezdülésüket ismerik.

Megnyugtathatunk mindenkit, a táborozáson részt vevő Keszthelyi Tiborné óvónő szerint mindenki átment a próbán, nagyon jól érezték magukat a gyerekek és a nevelők is. Gazdag volt a programkínálat, többek között túráztak, fürdőztek, sport- és akadályversenyeken vettek részt, esténként pedig tábortüzet gyújtottak, virslit és szalonnát sütöttek, majd táncra is perdültek. Az óvodapedagógusok tapasztalatból tudják, milyen mély nyomokat hagy ez a három nap a kicsik életében, később, iskolásként, fiatal felnőttként is szép emlékként mesélnek róla.

Hollendusné Bíró Anett azt is elmondta, hogy a Kertvárosi óvoda tizenkét búcsúzó nagycsoportosa idén Lengyel-Annafürdőn, az erdei táborban szerzett életre szóló élményeket öt nevelő kíséretében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában