találkozó

2018.07.17. 19:00

Tovább erősödött a volt diákok közössége 

Ismét feledhetetlen, örömteli napot töltöttek el együtt az egykori diákok és hozzátartozóik, valamint a meghívott vendégek a szombati találkozón.

Balázs László

Fotó: szerző felvétele

A több mint hetven résztvevő számára a program 10 órakor a templomban katolikus, evangélikus és református lelkészek által tartott ökumenikus istentisztelettel kezdődött – mondta dr. Farkasfalvi József, az Uzdi Diákok Baráti Társaságának elnöke.

Ezen részt vett az uzdi lakosok egy része is. A meghitt, lélekemelő, nagy hatással bíró szertartásra hosszú idő után ismét megteltek a padsorok. Ezt követően a jelenleg ifjúsági szállóként működő volt iskolában a résztvevők elhunyt tanítóikra emlékeztek, az emlékükre ültetett fáknál emléktáblákat helyeztek el. Árki Ida (Csegedy Tiborné), Reicz Terézia, Papp Anna és Fodor Károlyné emlékének felidézése érzelmi húrokat pendített meg, sok diák szemébe könny szökött a megemlékezésen, ahol megjelent Demény Károly, Sárszentlőrinc polgármestere is.

A késő estébe nyúló baráti beszégetésen emlékek, élmények elevenedtek fel. Farkasfalvi József hozzátette: rendeződni látszik a Renkecz-féle helytörténeti gyűjtemény sorsa. A megyei múzeum lajstromba veszi a tárgyakat, megteremtve a lehetőséget, hogy az egykori iskola tetőterében kialakítandó helyen a tárgyak látogathatóak legyenek. Az átalakításhoz szükséges forrást az önkormányzat és az Uzdért Egyesület pályázati forrásból kívánja finanszírozni. A kivitelezés munkálataiba a volt diákok is bekapcsolódnak. A gyűjtemény sorsát, illetve a helyhatóság és az egyesület közötti együttműködést rögzítő előterjesztést a képviselő-testület a közeljövőben tárgyalja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában