Épül a jelzőlámpás csomópont

2018.08.03. 18:27

További három és fél kilométeres útszakasz újul meg

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

Az 56-os út Palánki úti körforgalomtól a Pollack Mihály utca északi végéig tartó 870 méteres szakasza tavalyelőtt kapott a korábbinál jóval tartósabb burkolatot. Ennek a beruházásnak a folytatásaként idén az 56-os út további 3,5 kilométeres szakasza újul meg, a Pollack Mihály utca északi végétől a Mol benzinkúti körforgalomig.

A munka keretében a meglévő aszfaltburkolatot egy rövid szakaszon megerősítik, nagyobb részben az aszfalt kopórétegét cserélik. A jelenlegit tehát négy centiméter mélységben lemarják, majd az így kialakított területre egy vagy több rétegben aszfalt erősítő- , illetve kopó réteg kerül. A kiemelt szegélyeket teljesen átépítik, a közműakna fedlapokat az új burkolat szintjére emelik. A meglévő autóbusz megálló öblök bazaltbeton burkolatot kapnak. Végül a teljes szakaszon új, tartós útburkolatjeleket festenek fel.

A felújítás részeként a Szent Györgyi Albert utcai csomópont forgalomirányító jelzőlámpás csomóponttá épül át. Emiatt kanyarodó sávok épülnek a Dél-dunántúli Közlekedési Központ (DDKK) – korábban Volán – telephely, illetve a Szent Györgyi Albert utca irányába. Az érintett szakaszon új közvilágítás is lesz. Az út bal oldalán lévő kerékpárút nyomvonala kis mértékben változik. A csomópont építési beruházás érinti a DDKK és a szekszárdi önkormányzat tulajdonában lévő területeket is, úgy mint parkolók, útcsatlakozás, kerékpárút, közvilágítás. Ezért a beruházás finanszírozásához a DDKK és a város önkormányzata is hozzájárult. A kivitelezést a Soltút Kft. végzi.

A teljes beruházás bruttó 543 millió forintból valósul meg, ebből az önkormányzati hozzájárulás közel 6 millió forint, a DDKK hozzájárulása pedig 38 millió forint

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában