Szekszárdi Szüreti Napok

2018.09.12. 07:00

A szüreti napok miatt keddig útlezárásokra kell számítani

A Szekszárdi Szüreti Napok csütörtökön kezdődik, ez pedig a sok jó program mellett útlezárásokat, forgalmirendváltozást is jelent. Összegyűjtöttük, mire számíthatnak az autóval, busszal közlekedők.

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

A Szekszárdi Szüreti Napokat minden évben nagyon sokan várják, ugyanakkor a közlekedésben néhány napra változásokat hoz. A Városfejlesztési és Üzemeltetési Igazgatóság tájékoztatása szerint forgalom elől elzárt útszakaszok a következők lesznek:

Szeptember 12-én reggel öt órától szeptember 17-én éjfélig a Szent István téren a Garay János Gimnázium és Wosinsky Mór Megyei Múzeum közötti szakasz, valamint a Szent István tér 11–13. szám alatt található középület keleti homlokzatával párhuzamos közút Szent István tér és Csokonai utca közötti szakasza.

Szeptember 12-én reggel öt órától szeptember 17-én éjfélig a Szent István téren az út Liszt Ferenc Zeneiskola és OTP Bank közötti szakasza.

Szeptember 11-én már lezárták és szeptember 17-én éjfélig így is marad a Béla király téren található közút egy szakasza, a börtön délnyugati sarkától a kormányhivatal járási hivataláig, azaz a Bezerédj utca 1. alatt található épületig. Nem lehet közlekedni és parkolni járművel ugyanebben az időszakban, szintén a Béla király téren a börtön és Szekszárdi Törvényszék előtti szakaszon.

Szeptember 13-án reggel hat órától szeptember 17-én éjfélig lezárják a Bezerédj utca 10. és Béla király tér közötti szakaszt is.

Szeptember 14-én 18 órától szeptember 16-án éjfélig a Széchenyi utcában a Dr. Szentgáli Gyula utca és Várköz közötti szakasz is erre a sorsra jut, de itt az autóbusz és taxiforgalom, valamint a megkülönböztető jelzést használó járművek korlátozás nélkül haladhatnak, továbbá 15-én a piac időtartamára feloldják itt az útzárat.

Útzár lesz szeptember 13-án reggel öt órától 17-én reggel ötig az Augusz Imre utcában a 160 lakásos társasház és a Szent István tér közötti szakaszon. Valamint szeptember 15-én 14.30-tól 17 óráig a Béri Balogh Ádám utcában a Wesselényi utca és Dr. Szentgáli Gyula utca közötti szakaszon, 15 órától 17 óráig a Béla király tér – Bezerédj utca – Széchenyi utca – Szent László utca – Flórián utca útvonalon.

Több parkolót is kiürítettek és lezárták a forgalom elől. Már lezárták – és szeptember 17-én éjfélig így is marad – a polgármesteri hivatal és a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. előtti parkoló, illetve a börtön és a Szekszárdi Törvényszék előtti parkolók.

Emellett szeptember 12-én déli 12 órától 17-én 16 óráig az Auchan Szupermarket és a Tolna Megyei Kormányhivatal között található parkoló is zárva lesz az Auchan felőli oldalon.

A helyi járatos buszok közlekedése

Terelő úton közlekednek a helyi járatos buszok a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. tájékoztatása szerint. Mivel szeptember 12-én üzemkezdettől szeptember 17-én éjfélig a Béla király térrel együtt már a Szent István teret is lezárják, így változnak az útvonalak.

Az 1-es vonalon: autóbusz-állomás – Hunyadi u. – Holub u. – Wesselényi u. – Széchenyi u. – Szent László u. – Béla király tér, és a járati útvonalon tovább (vissza ugyanez az útvonal).

A 2-es és a 2Y járat útvonala nem változik, de a 2A vonalon igen: Palánk – Posta – Nyomda – Wesselényi u. – Holub u. – autóbusz-állomás.

A 7A és 7B vonalon közlekedő járatok útvonala nem változik, de a járatok a Béla király téren nem állnak meg.

A helyközi járatok módosított útvonala

A 6-os út irányából érkezők az Újvárosi templom – Rákóczi u. – Széchenyi u. – Wesselényi u. – Holub u. – autóbusz-állomás útvonalon járnak, a Posta és a Wesselényi utcai helyi megállóhelyen állnak meg. A szüreti felvonulás alatt a további lezárások miatt a Damjanich u. – Zrínyi u. – 56-os út – autóbusz-állomás vonalon haladnak. A 6-os út irányába indulók az állomás – 56-os út – Mátyás király u. – Zrínyi u. – Damjanich u. – Újvárosi templom útvonalon közlekednek. A Bátaszék irányából érkezők útvonala: Kórház – Wesselényi u. – Holub u. – Hunyadi u. – autóbusz-állomás. A járatok a gimnázium helyett a Holub utcában állnak meg. A Bátaszék irányába indulók útvonala: autóbusz-állomás – Hunyadi u. – Holub u. – Wesselényi u. – Kórház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában