Hungária Puli Klub

2018.09.17. 20:00

Országos találkozón bíráltak pulikat és mudikat Pakson

Pakson rendezte meg a Hungária Puli és a Fényes Mudi Klub a városi önkormányzat támogatásával a két fajtaklub kiállítását szombaton az Ürgemezőn.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Molnár Gyula

A puli- és mudikiállításnak már második alkalommal adott otthont Paks ezen a hétvégén. Mint kérdésünkre Dobstadt János, a kiállítás szervezője, a puliklub tagja elmondta, a két fajtából mintegy kilencven eb vett részt a megmérettetésen. A fajtajellegek megléte szerint sorolták be a kutyákat, majd a nemek és az életkorok szerint több kategóriában és több fordulóban megrendezett verseny győzteseit, illetve tenyésztőit herendi vázával jutalmazták. A bonyolult versenynek fajtánként egy-egy győztese lett. A kölyökkutyák egyik kategóriájában az ő pulija nyert, a másik két benevezett kutya is eredményesen szerepelt.

Fotó: Molnár Gyula

Mint Dobstadt János elmondta, eddigi eredményei alapján az övé az ország egyik legeredményesebb tenyészete. 2015-ben az övé volt az év legeredményesebb pulija Magyarországon, 2015-ben és 2016-ban pedig a Hungária Puli Klub győztese került ki a tenyészetéből.

Fotó: Molnár Gyula

Elmondta azt is, hogy a kormány kilenc magyar kutyafajta tenyésztését kíséri figyelemmel, és a fenti két klubot bízta meg ezen fajták tenyésztésének felügyeletével, törzskönyvezésével és az egyéb adminisztrációs teendők ellátásával. Köztudott, hogy a kilenc kutyafajta közül a puli a legősibb. Az is lehetséges, hogy ezek a kutyák már a honfoglalókkal együtt érkeztek Magyarországra, tette hozzá a tenyésztő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában