Kevesebb a vonulás

2018.11.06. 14:00

Tűz több volt, a műszaki mentések száma csökkent

Elfogadta a város képviselő-testülete a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség tavalyi évről szóló beszámolóját.

Hanol Erzsébet

Fotó: TMKI

A beavatkozások száma összességében csökkent az előző évhez képest – derül ki Szabó Jenő tűzoltó ezredes, a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének 2017-es beszámolójából, amelyet legutóbbi ülésén fogadott el a város képviselő-testülete.

A tűzoltósági szakterület kapcsán a kirendeltségvezető leírta, hogy a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság a kirendeltség illetékességi területén, valamint Baranya és Somogy megyében összesen ötvennégy településen lát el tűzoltási és műszaki mentési feladatokat. A Tamási Önkormányzati Tűzoltóság elsődleges műveleti körzetében tizenhat településen gondoskodik a tűz- és káresetek felszámolásáról, valamint a kirendeltség illetékességi területén a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület önállóan beavatkozóként segíti a munkát, míg a simontornyai és a tamási önkéntesek együttműködési megállapodás alapján kapcsolódnak be a mentő tűzvédelmi tevékenységbe.

A dombóvári tűzoltó-parancsnokság egységei az elmúlt évben 298 alkalommal vonultak. Ezek közül 110 eset beavatkozást igénylő tűzeset, 108 pedig műszaki mentés volt. Téves jelzésre negyvennégy alkalommal volt példa, kiérkezés előtt felszámolt eseményként huszonkét esetet rögzítettek tavaly. A 2016-os számokkal összehasonlítva ez azt jelenti, hogy a tűzesetek száma kismértékben nőtt, a műszaki mentések száma pedig közel a felére csökkent. Ennek elsősorban az az oka, hogy szélsőséges időjárási viszonyok, viharkárok miatt kevesebbszer kellett vonulniuk a tűzoltóknak, míg a tűzesetek száma márciusban volt kiemelkedő, akkor a szabadtéri tűzesetek adtak több munkát.

Nem tavalyi történés ugyan, de Szabó Jenő arra is kitért, hogy idén egy új Rába gépjárműfecskendő állt szolgálatba a parancsnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában