Évek óta megszervezi a város

2018.12.26. 08:00

Adományokból készültek az ajándék élelmiszercsomagok

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

Százötven családnak készített tartós élelmiszercsomagot a bátaszéki gondozási központ. Mint azt Borosné Simon Zsuzsanna vezetőtől megtudtuk, az ajándékokat már át is adták.

A csomagba liszt, cukor, tészta, készétel, tea, rizs, keksz, lekvár, tartós tej, továbbá édesség és gyümölcs is került. Ahhoz, hogy a központ segíthessen a rászorulóknak a bátaszéki önkormányzat háromszázezer forintos támogatást nyújtott, de vállalkozások, civil szervezetek és magánszemélyek is adományoztak erre a célra. Az intézmény már december elején elkezdte az adománygyűjtést. Borosné Simon Zsuzsanna azt is elmondta, hogy szintén a szokásoknak megfelelően a legfiatalabbaknak külön is kedveztek.

A száznegyvenből hetvennyolc gyermeket december 13-ára a művelődési házba hívtak, ahol ünnepségen kapták meg a nekik szánt csomagot, a többiek a központban vették át az ajándékot. A gyerekek játékot, ruhaneműt, könyvet és édességet kaptak. A karácsony előtti csomagosztás hosszú évek óta hagyomány a központban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában