túlóra

2019.01.02. 12:10

Dombóvári nem a jogszabályra

Munkatársunktól

A város önkormányzata csatlakozott az MSZP-s Botka László szegedi polgármester meghirdette bojkotthoz: arra utasította a városi cégek vezetőit, hogy ne alkalmazzák A munka törvénykönyve módosítását, amit az ellenzéki pártok és mozgalmak „rabszolgatörvénynek” neveznek – írja a Pécsi Stop. Az előterjesztő, Szabó Loránd polgármester volt, aki 2014-ben a Természetesen Dombóvár nevű szervezetből került a város élére.

Az önkormányzat arra utasította a városi cégek vezetőit, hogy a naptári évenként 250 óra rendkívüli munkaidőt ne lépjék túl „önként vállalt túlmunka” megnevezéssel sem, valamint 12 hónapnál hosszabb munkaidőkeretet ne alkalmazzanak, továbbá hasonló utasítás, intézkedés megtételére vonatkozó javaslatot tesz a város közigazgatási területén bejegyzett és működő gazdasági szereplők részére. A döntést a testület két fideszes tagja nem szavazta meg, a Jobbik képviselője nem szavazott. Dombóváron e három képviselőt leszámítva a Természetesen Dom­bóvár Közéleti Egyesület nevű szervezet politikusai alkotják a közgyűlést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában