imahét

2019.01.21. 17:30

Elkezdődik az ökumenikus imahét Szekszárdon is

Egy hétig tart az Ökumenikus Imahét, mely ma, január 21-én kezdődik. Az igehirdetéseket naponta más-más templomban tartják. Az imahét anyagát az indonéz keresztény testvérek állították össze, amelynek a központi igéje: „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj...”

Mauthner Ilona

Fotó: Makovics Kornél

Fekete Zoltán, a szekszárdi katolikus plébánia káplánja kérdésünkre elmondta, az imahét alatt a keresztények egységét kívánják hirdetni. Ahogy János evangéliumában is szerepel: mindnyájan egyek legyenek. Krisztus főpapi imádsága hatalmas ígéret a hívőnek, hogy ő az egész keresztyénséggel egy test, mondta Fekete Zoltán. Ez pedig azt teszi, hogy ami néki öröme és fájdalma, az öröme és fájdalma az egész testnek is. Nemcsak egy-két szent, hanem, égen-földön minden próféta, vértanú, apostol, – valamennyi keresztyén vele szenved és győz, érte hadakozik, őt segíti, védi és menti. Legyen ez az imahét a Krisztus-hívők egységének erősítője, Jézus Krisztusba vetett hitünk kifejezője és hatékony tanúságtétel a világ előtt – tette hozzá a káplán.

Az ökumenikus imahéten a reformátusok, evangélikusok, katolikusok, metodisták meglátogatják egymást, a hívek is megismerkednek egymással, közösen olvasnak fel a Szentírásból, még akkor is, ha vallásonként van benne eltérés.

Az igehirdetések helyszíne és menete a következő: hétfőn a belvárosi templomban hirdetett igét Gyurkó Donát metodista lelkész, kedden a református templomban Fodor Péter lelkész hirdet igét, szerdán az evangélikus templomban V. Kovács Ferenc atya, csütörtökön a metodista imaházban Sefcsik Zoltán evangélikus lelkész, és pénteken az újvárosi templomban Kaszó Gyula református lelkész hirdet igét. Az ökumenikus imaórák mindenhol 17 órakor kezdődnek és általában 18 óra előtt befejeződnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában