Német Nemzetiségi Egyesület

2019.01.07. 20:00

Hangulatos disznótort tartottak

A Szekszárdi Német Nemzetiségi Egyesület szombaton rendezte meg hagyományos disznótorát a Heinek Ottó Közösségi Házban.

Brunner Mónika

Fotó: Gottvald Károly

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke, Heinek Ottó tavaly augusztusban hunyt el, a tiszteletére vette fel a nevét az egyesület közösségi háza.

– A tavalyi év legszomorúbb eseménye Heinek Ottó vezetőségi tagunk elvesztése volt, gyászunk a mai napig tart, nehezen dolgozzuk fel, hogy már nincsen közöttünk – mondta lapunknak Töttős Gábor, a Szekszárdi Német Nemzetiségi Egyesület elnöke, aki kollégáival a rendezvényt szervezte, amely során Heinek Ottóról is megemlékeztek. Az eseményen negyven aktív tag vett részt, azok, akiknek így köszönték meg a közös munkát, a rengeteg segítséget, legyen szó akár egy asztalterítésről vagy egy rendezvény lebonyolításról.

A megjelentek egy körülbelül 80-90 kilós fél disznót dolgoztak fel a reggeli óráktól, készítettek kétszáz gombócból töltött káposztát, 50 kiló töltelékből pedig hurkát, kolbászt, amelyet egy jó hangulatú vacsora keretében elfogyasztottak. A tagjaik vittek magukkal harmonikákat is, így a résztvevők zenében is bővelkedtek a vacsora mellett.

– Büszkék vagyunk az elért eredményeinkre, hiszen számos programot szerveztünk az óvodás korosztálytól a nyugdíjas korosztályig mindenkinek. A borkóstolók, a könyvbemutatók és a számtalan különféle rendezvény során, úgy érzem, sikerült összefognunk a helyi értékeket, és nyugodt szívvel mondhatom, hogy a szekszárdi nemzetiségi csoportok megfelelő munkát végeztek – mondta Töttős Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában