kavicsbánya

2019.01.03. 15:30

Nem lesz kavicsbánya Madocsán

Hanol Erzsébet

Fotó: Makovics Kornél

Megadta a környezetvédelmi engedélyt a Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatala a Bet-Bau Kft. részére, hogy az Madocsán bányatelket létesíthessen és megkezdhesse a bányászati tevékenységet. A cég azonban nem kíván kavicsbányát nyitni a területen, ezt Vass Péter ügyvezető erősítette meg lapunknak.

Gelencsérné Tolnai Klára polgármester ugyanakkor elmondta, hogy a csütörtöki testületi ülésen arról döntöttek a képviselők, hogy fellebbezést nyújtanak be a határozat ellen. Hozzátette: nagyon csalódottan fogadták a dokumentumban leírtakat, amely néhány nappal karácsony előtt érkezett.

Mint emlékezetes, 2018 tavaszán közmeghallgatáson, nyáron pedig népszavazáson is elutasították a madocsaiak a bányanyitás ötletét. A cégvezetés ezt követően állt el a létesítéstől, a hatósági eljárás viszont csak decemberben zárult le. Az ügy részleteivel szombati lapszámunkban hosszabban is foglalkozunk.

/Borítófotónkon még a tavalyi szavazás látható!/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában